Program: Luni – Vineri – 07:00-20:00
Sambata – Duminica – program flexibil in functie de procedurile de fertilizare in vitro

021-9612 / 021.308.80.80 / 0754.999.990

Află totul despre menstruația peste sarcină

Află totul despre menstruația peste sarcină

Indiferent dacă are sau nu un copil, orice femeie a auzit de menstruație peste sarcină. Multe dintre acestea pot experimenta episoade de sângerare sau chiar spotting (câteva picături de sânge) când sunt însărcinate.

Deşi nu este o menstruaţie în adevăratul sens al cuvântului, aşa zisa menstruaţie peste sarcină poate apărea, ducând la confuzii referitoare la momentul concepţiei, uneori cu implicaţii serioase. Astfel, o dereglare a momentului ovulator, cu apariţia sarcinii mai aproape de o nouă menstruaţie, poate declanşa sângerarea la data presupusă. Este totuşi o situaţie rară, majoritatea sângerărilor având o cauză medicală de obicei serioasă, ne spune Dr. George Vasilescu, Medic Primar Obstetrică Ginecologie Columna Medical Center.

Cum se explică fenomenul de menstruație în timpul sarcinii?

  1. Ciclul menstrual regulat– Unele femei vor experimenta un ciclu menstrual regulat, chiar dacă sunt gravide. Situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.
  2. Sângerare deciduală– Uneori, în timpul sarcinii, poate exista o disfuncţie hormonală care ar putea provoca desprinderea unor părţi din mucoasa uterului.
  3. Avortul spontan – Fără să ştie că este însărcinată, după o perioadă de întârziere, femeia constată ca i-a venit ciclul menstrual. Acesta se însoţeşte de cheaguri, formaţiuni anormale, este abundent şi prelungit. Eliminarea produsului de concepţie se însoţeşte de o hemoragie mult mai mare decât cea dintr-o menstruaţie obişnuită.
  4. Sarcina extrauterină– Menstruaţia în acest caz vine la timp, mai repede sau cu o mică întârziere, ţine normal sau mai puţin, se opreşte, apoi începe din nou după câteva zile şi persistă. Dezvoltarea endometrului în acest caz continuă, dar el se elimină din lipsa implantării oului.
  5. Sângerare ca rezultat al implantării ovulului– Mucoasa este puternic vascularizată, iar când embrionul “roade” din mucoasă, pot apărea sângerări. Acest sânge se scurge prin canalul genital şi se exteriorizează sub forma unor picături roz sau roşii, sau sub forma unei sângerări pseudo- menstruale.

Pentru mai multe detalii despre fenomenul de menstruație peste sarcină, medicii Columna Medical Center și Academia de FIV vă așteaptă la o consultație.

articole

Columna in presa

Ultimele aparitii in presa

AFLA ULTIMELE STIRI

media

galerie foto si video

Experienta pacientului la Columna inseamna excelenta actului medical, desfasurata intr-un mediu cat mai primitor si cald.

ultimele fotografii

opinia dumneavoastră contează

Feedback

Ajutati-ne sa imbunatatim constant serviciile clinicii noastre!

completează formularul

Pentru orice solicitare sau informatie, ne puteti apela la numerele 021.308.80.80 / 021-9612