Sănătate la-ndemână: Kinetoterapeutul Marilena Dragan - de ce să faci masaj prenatal

Sănătate la-ndemână: Kinetoterapeutul Marilena Dragan - de ce să faci masaj prenatal

 

Totusi schimbarile fizice prin care treci si grijile de viitoare mamica isi lasa la randul lor amprenta. Iti propunem o pauza de relaxare care aduce numeroase beneficii pentru corp: masajul prenatal.

Acesta este recomandat femeilor insarcinate, pentru ca relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia sangvina, previne si combate edemele la nivelul musculaturii membrelor inferioare si superioare, reduce tesutul adipos, previne si combate celulita, pastreaza elasticitatea pielii, elimina toxinele, reduce stresul si sporeste starea de relaxare emotionala, dupa cum a declarat kinetoterapeutul Marilena Dragan, pentru Ziare.com.

De ce este bun pentru bebelus

In plus, de masaj se va bucura si bebelusul din pantecele mamei, deoarece prin stimularea circulatiei sangvine va ajunge mai mult oxigen la fat, ajutand la o mai buna dezvoltare a lui.

O problema importanta in timpul sarcinii o reprezinta circulatia limfatica din cauza careia incepand cu al doilea trimestru de sarcina mainile si picioarele se umfla, provocand un disconfort considerabil. Masajul prenatal include si tehnici de drenaj limfatic ce amelioreaza aceste simtome si ajuta mamica sa se simta mai usoara.
Marilena Dragan, kinetoterapeut in cadrul clinicii Columna, recomanda masajul prenatal chiar din prima luna, cu acordul medicului ginecolog care supravegheaza sarcina, acesta putand fi continuat pana in ultima saptamana, fara a avea efecte secundare.

Gimnastica prenatala

Efectele masajului pot fi amplificate daca il asociezi, in cazul in care nu exista restrictii, cu gimnastica prenatala. Este extrem de benefica, nu numai pentru viitoarea mamica, ci si pentru fatul din burtica.

Gimnastica practicata pe timpul sarcinii te ajuta sa faci fata efortului fizic, sa iti controlezi emotiile, sa respiri corect, sa tonifici intregul organism, dar in special grupele musculare solicitate in timpul sarcinii.