Siguranța pacienților, responsabilitatea noastră! Află de la medicul nostru epidemiolog ce măsuri am luat pentru redeschiderea clinicii

Siguranța pacienților, responsabilitatea noastră! Află de la medicul nostru epidemiolog ce măsuri am luat pentru redeschiderea clinicii

Dr. Maria Alangiu este medic primar epidemiolog, iar de peste 2 ani coordonează departamentul de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale în cadrul Columna Medical Center.

Doamna doctor a prezentat mai jos măsurile implementate de Columna Medical Center în contextul pandemiei de COVID-19, odată cu redeschiderea clinicii de pe 18 mai. Vă invităm să le citiți și să apelați în continuare cu încredere la serviciile noastre.

Columna Medical Center este centrul de reproducere umană asistată medical și tratament al infertilității, care, întotdeauna, a acordat o atenție deosebită derulării activității în condiții de maximă siguranță, atât pentru personalul clinicii cât mai ales pentru pacienți. Accentul a fost pus pe respectarea unor protocoale standard și unor măsuri epidemiologice dintre cele mai riguroase.

Știm cât de dificilă este lupta cu infertilitatea și călătoria unui cuplu din momentul diagnosticării până în momentul propriu-zis al efectuării procedurilor RUA, astfel că ne-am dorit întotdeauna ca toate serviciile noastre să se desfășoare de către cei mai experimentați medici specialiști FIV în condiții optime de siguranță, din punct de vedere epidemiologic - și nu numai.

În contextul pandemiei cu SARS-COV-2, am hotărât implementarea celor mai riguroase măsuri epidemiologice, dar, totodată, a celor mai sigure atât pentru echipa medicală cât și pentru pacienți.

Astfel, toată echipa medicală Columna Medical Center, pe perioada stării de urgență, am elaborat și pus la punct un plan de măsuri și protocoale de lucru, care să ne asigure funcționarea în condiții de siguranță, confort și încredere.

Aceste măsuri și proceduri au fost elaborate conform ghidurilor și recomandărilor societăților de medicină reproductivă internaționale, Agenției Naționale de Transplant și legislației în vigoare în contextul pandemiei cu COVID-19.

Pentru reluarea activității curente, începând cu data de 18.05.2020, după încetarea stării de urgență, vom continua cu măsurile pe care le-am implementat încă de la începutul pandemiei. De asemenea, punem în aplicare noi măsuri pentru reînceperea activității de reproducere umană asistată în condiții de siguranță pentru dumneavoastră și pentru întreg personalul unității noastre.

Așadar, continuăm:

- Furnizarea de echipament de protecție - măști faciale, protecție încălțăminte și dezinfectanți pentru pacienți;

- Limitarea numărului de persoane aflate simultan în centrul medical;

- Restricționarea accesului partenerilor și însoțitorilor;

- Efectuarea triajului epidemiologic și termometrizarea pentru toți pacienții programați și pentru întreg personalul angajat (medical și non-medical);

- Efectuarea procedurilor de curățenie și dezinfecție riguroasă a spațiilor și a aerului conform procedurilor operaționale standard implementate;

- Respectarea și punerea în aplicare a procedurilor operaționale de prevenire și combatere a infecțiilor;

- Reamenajarea sălilor de așteptare și a spațiilor de lucru, pentru a se asigura măsurile de distanțare corespunzătoare;

- Împărțirea personalului în mini-echipe și ajustarea turele de lucru pentru a reduce gradul de expunere al pacienților;

- Testarea personalului implicat în proceduri pentru SARS–CoV2;

- Extinderea timpilor necesari pentru procedurile medicale, pentru a permite o igienizare corespunzătoare a spațiilor (sala de intervenție, laborator, cabinete, sală de asteptare) și a echipamentelor.

Pentru limitarea numărului persoanelor prezente în centru, efectuăm și consultații online, în funcție de specific.

Sperăm ca toate aceste informații despre măsurile implementate de Columna Medical Center în contextul pandemiei de COVID-19 să vă asigure că puteți apela cu încredere la serviciile noastre, și că împreună o să avem în continuare cele mai bune rezultate pentru procedurile de reproducere umană asistată.