Tratamente indicate pentru infertilitate

Tratamente indicate pentru infertilitate

Numărul de cupluri care au probleme în a concepe creşte de la an la an. Câteodată, o schimbare în stilul de viaţă, obiceiurile culinare, renunţatul la fumat sau o mini intervenţie medicală pot fi de folos. Însă, în anumite cazuri, cuplurile trebuie să apeleze la tratamente de infertilitate.

Unul dintre pașii importanți pe care îi face specialistul atunci când un cuplu se prezintă la el este de a determina tratamentul de infertilitate potrivit, ținând cont de anumite cauze: vârsta, starea generală de sănătate, istoricul medical al pacientului, toleranța și acceptarea anumitor medicamente și prognosticul de evoluție a disfuncțiilor descoperite, ne spune Dr. Diana Cocei, Embriolog Senior Columna Medical Center.

Ce tratamente de infertilitate există?

  1. Inducerea ovulației

Acest proces implică administrarea unor medicamente care stimulează ovarele să producă mai mulţi foliculi maturi care să elimine ovule spre a fi fecundate.

  1. Monitorizarea ovulației și ghidarea raportului sexual

În unele cazuri, specialistul trebuie să le explice cuplurilor pas cu pas procesul reproducerii, de a monitoriza ovulaţia şi de a recomanda perioada contactului sexual. De obicei, monitorizarea se face prin ecografie transvaginală, în apropierea zilei a 12-a a ciclului menstrual.

  1. Laparoscopia

Laparoscopia este o procedură chirurgicală ce are rol de diagnosticare și tratament pentru infertilitate, care presupune una, două sau chiar trei incizii în abdomen, prin care medicul introduce un laparoscop şi instrumente chirurgicale speciale. Endometrioza şi aderențele intraperitoneale sunt frecvent diagnosticate şi tratate laparoscopic.

  1. Histeroscopia

Histeroscopia este o procedură minim invazivă ce constă în vizualizarea cavității uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop. Aceasta este utilizată pentru identificarea diferitelor afecțiuni uterine sau pentru confirmarea rezultatelor altor teste. De asemenea, histeroscopia operatorie sau terapeutică este efectuată pentru corectarea diferitelor afecțiuni puse în evidență de histeroscopia diagnostică, de cele mai multe ori cele două fiind efectuate în cadrul aceleiași intervenții.

  1. Reproducerea asistată

Printre cele mai cunoscute tehnici de reproducere asistată putem aminti:

  • Fertilizarea in vitro (FIV)
  • ICSI
  • Inseminarea artificială

Pentru mai multe detalii despre cele mai potrivite tratamente de infertilitate pentru tine, medicii Columna Medical Center și Academia de FIV vă așteaptă la o consultație.