ZyMōt – o metodă inovativă în sprijinul tratamentului infertilității masculine

ZyMōt – o metodă inovativă în sprijinul tratamentului infertilității masculine

ZyMot - optimizarea separării spermei prin fragmentarea ADN-ului

În premieră în Romania, exclusiv la Columna Medical Center, putem oferi cea mai modernă tehnică de procesare a spermatozoizilor recoltați - ZyMot, care imită mult mai bine procesul de selecție naturală și produce cu 21% mai mulți spermatozoizi de calitate superioară decât tehnicile existente până acum, având ca obiectiv creșterea ratei de fertilitate

În condițiile în care aproximativ 50% dintre cazurile de infertilitate sunt legate de sănătatea bărbaților, calitatea procesării spermei recoltate poate îmbunătăți mult șansele unui cuplu de a obține mai mulți embrioni viabili si, respectiv, una sau mai multe sarcini.

Dispozitivul de separare a spermei ZyMōt  - Cum funcționează?

Dacă procedurile de inseminare intrauterină (IIU), fertilizare in vitro (FIV) sau injectarea intracitoplasmică de spermatozoizi (ICSI) sunt opțiunile tale de fertilizare, vei avea nevoie de spermatozoizi sănătoși care să fertilizeze ovocitul pentru a forma un embrion și o sarcină de succes.

Fertilitatea unui bărbat se bazează, în general, pe cantitatea și calitatea spermei sale. Dacă numărul de spermatozoizi pe care un bărbat îi elimină este scăzut sau dacă sperma are o calitate slabă, va fi dificil și uneori chiar imposibil ca el sa declanșeze o sarcină.

În tratamentele de fertilizare este necesară prelucrarea atât a ovocitelor, cât și a spermatozoizilor. Procesarea spermei permite medicului să obțină o mostră concentrată și cu o motilitate îmbunătățită a spermatozoizilor, într-un volum relativ mic. Prelucrarea tradițională prin centrifugare crește ADN-ul fragmentat și stresul celular ce determină deteriorarea elementelor de bază, conducând astfel la rezultate mai slabe ale fertilizării/sarcinii. Cercetătorii au reușit să dezvolte o metodă mult mai bună și utilă care să nu implice centrifugarea.

ZyMōt este o nouă tehnică de separare a spermei care ajută la îmbunătățirea calității acesteia. A sosit momentul să ne întoarcem la metode fundamentale care folosesc mecanisme ce imită procesul natural de mișcare a spermatozoizilor. Calea intrauterină este stimulată pentru a permite separarea spermei de bună calitate de spermatozoizii imotili, plasma seminală și alte celule existente în ejaculat. Se obține astfel un concentrat de spermatozoizi motili și de bună calitate, utili, mai ales în cazul spermei cu modificări inițiale. ZyMōt îmbunătățește calitatea spermei reducând fragmentarea ADN-ului, astfel embrionii devin mai viabili, asigurând o rată mai mare de succes pentru sarcină.

Ce spun studiile ?

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că pierderile repetate de sarcini au o legătură cu gradul ridicat de fragmentare al ADN-ului din interiorul spermatozoizilor alături de un procent scăzut al morfologiei normale.

Într-un alt studiu la Centrul "The Fertility & IVF" din Miami, pe un eșantion de peste 3600 de ovocite s-a observat o creștere semnificativă a ratei de fertilizare, plecând de la un procent de 75% prin tehnicile clasice de procesare a spermei și ajungând la un procent de 83% utilizând ZyMōt. Se observă o creștere de 11% a ratei de reușită. În urma biopsiei a peste 1300 de embrioni, tehnicile clasice de procesare au dus la o rata de embrioni euploizi (normali genetic) de 48% și de 58% prin utilizarea ZyMōt, o creștere de 21% față de rata de referință.

Toate aceste studii ne reconfirmă că utilizarea celor mai buni spermatozoizi ajută la creșterea șanselor de reușită într-un ciclu de tratament prin tehnici de reproducere umană asistată.

ZyMōt reprezintă o parte esențială din procesul tău de fertilitate, iar noi suntem aici pentru a te ajuta să îți realizezi visul de a deveni părinte! Pentru informații suplimentare nu ezita sa ne contactezi la office@cmed.ro .