In luna aprilie, Columna Medical Center va functiona cu program restrans exclusiv pentru serviciile medicale considerate urgenta.
Va asiguram ca vom reveni catre dumneavoastra in maxim 24 de ore din momentul primirii oricarui tip de solicitare telefonica sau via e-mail!

021-9612 / 021.308.80.80 / 0754.999.990

Chirurgie Ginecologica

histerectormie

Histeroscopia

Fiind una dintre cele mai eficiente și puțin invazive metode de diagnostic, histeroscopia oferă beneficii extraordinare atât din punct de vedere al diagnosticului precis cât și al impactului pe care îl are procedura asupra pacientului. Printre avantajele acestea se numără: durata de spitalizare minimă, recuperare rapidă, nevoie minimă de medicație analgezică postoperator și faptul că poate fi efectuată și în ambulator.

Histeroscopia este o procedură minim invazivă ce constă în vizualizarea cavitatii uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul în cavitatea uterină făcându-se pe la nivelul colului uterin. Aceasta este utilizată pentru identificarea diferitelor afecțiuni uterine sau pentru confirmarea rezultatelor altor teste (precum Histerosalpingografia). De asemenea, histeroscopia operatorie sau terapeutica este efectuată pentru corectarea diferitelor afecțiuni puse în evidenta de histeroscopia diagnostică, de cele mai multe ori cele două fiind efectuate în cadrul aceleiași intervenții.

Această procedură este indicată pentru evaluarea sângerarilor uterine (Polipi endometriali/ fibrom submucos – diagnosticul și îndepărtarea acestora), evaluarea infertilității sau evaluarea patologiei asociate sarcinii, evaluarea după examenul ecografic când acesta este anormal (Sinchii uterine; Sept uterin), evaluarea endometrului după embolizarea fibroamelor uterine sau evaluarea postoperatorie postmiomectomie, postcezariană, post ablație histeroscopică de endometru, etc.

Momentul optim pentru efectuarea histeroscopiei in cazul patologiei uterine este prima săptămână după menstruație. Pentru cresterea ratei de implant respectiv scratching-ul endometrial, procedura se efectueaza in perioada secretorie a ciclului menstrual. Durata intervenției poate să varieze de la 5 minute la mai mult de o oră, în funcție de tipul histeroscopiei și de patologia identificată. Un avantaj important pentru pacientă este faptul ca aceasta poate părăsi spitalul la câteva ore după intervenție, dacă aceasta a fost efectuată cu anestezie locală sau regională. Chiar și în cazul unei anestezii intravenoase, pecienta este monitorizată pentru doar câteva ore, cel mult 1 zi.

Pentru mai multe informații, vă așteptăm la Columna Medical Center!

 

articole

Columna in presa

Ultimele aparitii in presa

AFLA ULTIMELE STIRI

media

galerie foto si video

Experienta pacientului la Columna inseamna excelenta actului medical, desfasurata intr-un mediu cat mai primitor si cald.

ultimele fotografii

opinia dumneavoastră contează

Feedback

Ajutati-ne sa imbunatatim constant serviciile clinicii noastre!

completează formularul

Pentru orice solicitare sau informatie, ne puteti apela la numerele 021.308.80.80 / 021-9612