In luna aprilie, Columna Medical Center va functiona cu program restrans exclusiv pentru serviciile medicale considerate urgenta.
Va asiguram ca vom reveni catre dumneavoastra in maxim 24 de ore din momentul primirii oricarui tip de solicitare telefonica sau via e-mail!

021-9612 / 021.308.80.80 / 0754.999.990

FAQ

Orice sarcina incepe cu unirea celulei sexuale feminine (ovocitul) cu celula sexuala masculina (spermatozoidul), proces denumit fertilizare. Din unirea acestora rezulta o celula unica ce contine material genetic de la ambii parinti si care prin diviziuni succesive devine un embrion si in cele din urma un copil. Procesul de fertilizare se desfasoara de obicei in trompele uterine, unde ovocitul ajunge din ovare in urma ovulatiei, iar spermatozoidul in urma contactului sexual. In cazul fertilizarii in vitro, acest proces se produce in afara corpului femeii, in laboratorul de fertilizare, ulterior embrionul rezultat fiind transferat in uterul mamei. Fertilizarea in vitro schimba asadar doar locul in care se produce fertilizarea si primele stadii de dezvoltare ale embrionului, in rest sarcina derulandu-se normal.
Ratele de succes ale fertilizării in vitro:

  • 41-43% pentru femeile cu varsta sub 35 ani
  • 33-36% pentru femeile cu vârsta 35-37 ani
  • 23-27% pentru femeile cu varsta 38-40 ani
  • 13-18% pentru femeile cu varsta de 41 ani si peste
Specialistul discuta si consulta ambii parteneri pentru a evalua sanatatea, factorii de risc si afectiunile ce pot determina infertilitate. Daca in aceasta etapa nu se determina o cauza a infertilitatii, vor fi necesare teste mai specifice. Pentru femei, acestea includ analize hormonale, monitorizarea ovulatiei, histerosalpingografie sau laparoscopie. Pentru barbati, prima analiza este spermograma.
Rezerva ovariană reprezintă capacitatea ovarelor de a produce ovule pentru a fi fertilizate, rezultatul final urmand sa fie o sarcina sanatoasa. Rezerva ovariana nu se refera doar la numărul de ovule, ci si la calitatea lor. Pacientele cu rezerva ovariana scazuta au o rata de sarcina mai mica si o rata de avort mai mare. In general, cea mai de succes optiune de tratament in aceste situatii este FIV cu ovule donate.
Principalele afectiuni in care este indicata si functioneaza fertilizarea in vitro sunt:

  • Boli ale trompelor uterine (cu obstructie sau leziuni sechelare tubare)
  • de exemplu reducerea numarului sau motilitatii spermatozoizilor)
  • Endometrioza
  • Tulburari ovulatorii (de exemplu in cazul ovarelor polichistice)
  • Valori crescute ale fragmentatiei ADN-ului spermatozoizilor
  • Infertilitatea de cauza neprecizata/necunoscuta.
La Columna Medical Center vei gasi un program unic, de stimulare a fertilitatii pe cale naturala- Fertistim. Fertistim se adreseaza ambilor parteneri, fie ca acestiea sufera sau nu de infertilitate. Fiind recomandat oricarui cuplu ce doreste o sarcina sanatoasa, programul este cu atat mai important pentru cuplurile cu varsta peste 35 de ani, in cazul cărora fertilitatea naturala este scazuta. Acesta joaca de asemenea un rol important in procedurile de reproducere umana asistata, in cazul carora are un impact major, cu pana la 50% cresterea a sanselor de reusita. Nu in ultimul rand, programul este indicat cuplurilor care au avut in trecut probleme abortive sau celor care au avut repetate eşecuri de implantare embrionara.
Spre deosebire de FIV Standard, ICSI (injectia intracitoplasmatica cu sperma) prevede injectarea directa intraovulara a unui singur spermatozoid prin microinjectare. ICSI este un procedeu specializat de fertilizare in vitro folosit in cazul cuplurilor afectate de infertilitate masculina.
Nu exista diferente intre copiii obtinuti pe cale naturala si cei obtinuti prin FIV din punctul de vedere al procentului de malformatii, inteligentei, dezvoltarii fizice. Sunt insa mai frecvente sarcinile multiple in FIV (in jur de 25%). Reductia fetala in cazul sarcinii multiple se soldeaza in 10% din cazuri cu avort.
Riscul de anomalii fetale in cazul FIV este similar cu sarcinile obtinute normal (3-5%) si creste cu varsta.
Testarea hormonului anti-mullerian (AMH) iti indica ce sanse ai sa ramai insarcinata, constituind un marker semnificativ al rezervei ovariene. Testul hormonului anti-mullerian este usor de administrat si presupune prelevarea de sange.
articole

Columna in presa

Ultimele aparitii in presa

AFLA ULTIMELE STIRI

media

galerie foto si video

Experienta pacientului la Columna inseamna excelenta actului medical, desfasurata intr-un mediu cat mai primitor si cald.

ultimele fotografii

opinia dumneavoastră contează

Feedback

Ajutati-ne sa imbunatatim constant serviciile clinicii noastre!

completează formularul

Pentru orice solicitare sau informatie, ne puteti apela la numerele 021.308.80.80 / 021-9612