In luna aprilie, Columna Medical Center va functiona cu program restrans exclusiv pentru serviciile medicale considerate urgenta.
Va asiguram ca vom reveni catre dumneavoastra in maxim 24 de ore din momentul primirii oricarui tip de solicitare telefonica sau via e-mail!

021-9612 / 021.308.80.80 / 0754.999.990

OncoFertiHelp

OncoFertiHelp

OncoFertiHelp – prezervarea fertilitatii pentru pacienti oncologici

Tratamentul cancerului poate avea un impact major asupra fertilitatii pana la punctul in care poate cauza sterilitate.
Efectele acestuia, care pot fi temporare sau permanente, pot aparea imediat sau la un anumit moment dupa finalizarea tratamentului.
Probabilitatea ca tratamentul oncologic sa afecteze fertilitatea depinde de factori precum:

  • tipul de cancer;
  • schema de tratament oncologic;
  • varsta pacientului la momentul tratamentului.

Fertilitatea masculina poate fi afectata de indepartarea chirurgicala a testiculelor sau de efectele chimioterapiei sau radiatiilor care produc pagube majore asupra cantitatii si calitatii spermei si ADN-ului.
Fertilitatea feminina poate fi compromisa de tratamentele oncologice care implica indepartarea chirurgicala a uterului sau ovarelor. Aceste tratament pot afecta de asemenea ovocitele, nivelurile hormonale precum si functionarea ovarelor,.
Riscul instalarii menopauzei precoce dupa anumite tratamente de tip oncologic creste odata cu inaintarea in varsta. Femeile cu o varsta mai inaintata sunt de asemenea mai predispuse la afectarea ovariana permanenta.

Cum isi pot prezerva femeile fertilitatea inaintea tratamentului bolii neoplazice?

Femeile care urmeaza sa inceapa un tratament oncologic au la indemana mai multe optiuni printre care:

  1. Crioprezervarea embrionilor. In cadrul acestei proceduri, ovocitele sunt recoltate prin punctie ovariana, sunt fertilizate prin procedura de fertilizare in vitro, sunt vitrificate si stocate.
  2. Crioprezervarea ovocitelor este similara cu crioprezervarea embrionilor, numai ce in acest caz se recolteaza ovocitele care sunt vitrificate si stocate inainte de a fi fertilizate.

 

Cum isi pot barbatii prezerva fertilitatea inaintea tratamentului bolii neoplazice?
In cazul barbatilor, acestia pot recurge la metoda de crioprezervare a spermei. Astfel, ca si in cazul femeilor, inainte de inceperea unui tratament oncologic, acestia isi pot crioconserva sperma, care se stocheaza in conditii speciale si in recipiente de stocare speciale, pentru a fi utilizata ulterior pentru o procedura de reproducere umana asistata precum inseminarea sau fertilizarea in vitro.

In cadrul Columna Medical Center, specialistii nostri iti pot indica metoda optima de prezervare a fertilitatii iar tarifele aplicate pacientilor neoplazici beneficiaza de reduceri cuprinse intre 60 si 80% fata de preturile de lista.
Columna Medical Center – mereu alaturi de tine in lupta cu infertilitatea!

articole

Columna in presa

Ultimele aparitii in presa

AFLA ULTIMELE STIRI

media

galerie foto si video

Experienta pacientului la Columna inseamna excelenta actului medical, desfasurata intr-un mediu cat mai primitor si cald.

ultimele fotografii

opinia dumneavoastră contează

Feedback

Ajutati-ne sa imbunatatim constant serviciile clinicii noastre!

completează formularul

Pentru orice solicitare sau informatie, ne puteti apela la numerele 021.308.80.80 / 021-9612