Cardiologie

Cardiologie

Termenul "cardiologie" este derivat din cuvintele grecești „cardia”, care se referă la inimă și „logie” care înseamnă „studiu a ceva”.

 

Ce este Cardiologia?

Cardiologia este o specialitate medicală și o ramură a medicinei interne care se ocupă cu bolile inimii.

Cardiologia implică diagnosticarea și tratamentarea unor afecțiuni precum defecte cardiace congenitale, boli coronariene, electrofiziologie, insuficiență cardiacă și boli cardiace valvulare. Subspecialitățile din domeniul cardiologiei includ electrofiziologia cardiacă, ecocardiografia, cardiologia intervențională și cardiologia nucleară.

Funcționarea de bază a sistemului cardiovascular include modul în care inima procesează oxigenul și substanțele nutritive din sânge, care se numește circulație coronariană. Sistemul de circulație este format din artere coronare și vene coronare.

Medicii specializați în cardiologie sunt numiți cardiologi și sunt responsabili de gestionarea medicală a diferitelor boli de inimă. Chirurgii cardiaci sunt medicii specialiști care efectuează proceduri chirurgicale pentru corectarea tulburărilor cardiace.

 

Ce boli sunt depistate la departamentul de cardiologie?

Există o serie de tulburări ale sistemului cardiovascular care sunt tratate și studiate în domeniul cardiologiei. Printre acestea se numără sindromul coronarian acut, care cuprinde o gamă largă de simptome de infarct miocardic. Angina pectorală, ateroscleroza, bolile coronariene și restenoza sunt alte tulburări frecvente.

Categoriile mai largi de tulburări în domeniul cardiologiei includ stopul cardiac; tulburări ale miocardului sau ale mușchiului inimii, care includ varietăți de cardiomiopatie; tulburări ale pericardului sau mucoasei exterioare a inimii, care includ tipuri de pericardită; tulburări ale valvelor cardiace, inclusiv valva aortică, valva mitrală, valva pulmonară și valva tricuspidă; defecte cardiace congenitale, care variază de la defectul septului atrial la defectul septal ventricular; boli ale vaselor de sânge sau boli vasculare, care includ anevrism, tromboză venoasă profundă, vene varicoase, vasculită și boli ale altor vase de sânge.

 

Echipa de cardiologi de la Columna Medical Center este formată din doctori renumiţi şi au o pregătire vastă în domeniu, realizată atât în ţară, cât şi în străinatate. Medicii noştri de la cardiologie pun accent pe oferirea unor diagnostice precise, apoi pe calitatea actului medical, deoacere sănătatea pacientului este pusă pe primul loc.

Pentru programări la cardiologie sună la telefon 021-9612, iar pentru mai multe informaţii îţi stăm la dispoziţie şi pe adresa de mail office@cmed.ro.