Cardiologie

Cardiologie

Termenul "cardiologie" este derivat din cuvintele grecești kardia – inimă și logos – studiu.

 

Ce este Cardiologia?

Cardiologia este o specialitate medicală și o ramură a medicinei interne care se ocupă cu bolile inimii.

Cardiologia implică diagnosticarea și tratamentul unor afecțiuni precum defecte cardiace congenitale, boli coronariene, insuficiență cardiacă și boli cardiace valvulare. Subspecialitățile din domeniul cardiologiei includ electrofiziologia cardiacă, ecocardiografia, cardiologia intervențională și cardiologia nucleară.

Funcționarea de bază a sistemului cardiovascular include modul în care inima procesează oxigenul și substanțele nutritive din sânge, care se numește circulație coronariană. Sistemul circulator este format din artere coronare și vene coronare.

Medicii specializați în cardiologie sunt numiți cardiologi și sunt responsabili de gestionarea medicală a diferitelor boli de inimă. Chirurgii cardiaci sunt medicii specialiști care efectuează proceduri chirurgicale pentru corectarea tulburărilor cardiace.

 

Ce boli sunt depistate la departamentul de cardiologie?

Există o serie de tulburări ale sistemului cardiovascular care sunt tratate și studiate în domeniul cardiologiei. Printre acestea se numără sindromul coronarian acut, care cuprinde o gamă largă de simptome de infarct miocardic. Angina pectorală, ateroscleroza, bolile coronariene și restenoza sunt alte tulburări frecvente.

Categoriile mai largi de tulburări în domeniul cardiologiei includ stopul cardiac; tulburări ale miocardului sau ale mușchiului inimii, care includ varietăți de cardiomiopatie; tulburări ale pericardului sau mucoasei exterioare a inimii, care includ tipuri de pericardită; tulburări ale valvelor cardiace, inclusiv valva aortică, valva mitrală, valva pulmonară și valva tricuspidă; defecte cardiace congenitale, care variază de la defectul septului atrial la defectul septal ventricular; boli ale vaselor de sânge sau boli vasculare, care includ anevrism, tromboză venoasă profundă, vene varicoase, vasculită și boli ale altor vase de sânge.

Echipa de cardiologi de la Columna Medical Center este formată din medici renumiţi, cu o vastă pregătire și experiență în domeniu, acumulate atât în ţară, cât şi în străinatate. Pentru noi, sănătatea pacientului este prima prioritate, de aceea un diagnostic precis este prima condiție pentru un act medical de calitate.

Pentru programări la cardiologie sună la telefon 021-9612, iar pentru mai multe informaţii îţi stăm la dispoziţie şi pe adresa de e-mail office@cmed.ro.