Hematologie

Hematologie

Cuvântul "Hematologie" provine de la termenul "herme" din greacă, care înseamnă "sânge". Hematologia este o ramură a medicinei referitoare la studiul sângelui, a organelor care formează sânge și a bolilor de sânge. 

Echipa medicală de Hematologie de la Columna Medical Center este formată din medici care au o vastă experienţă în domeniu, obţinută în urma unor pregătiri intensive şi a diagnosticării şi a tratării afecțiunilor hematologice (atât benigne cât și maligne) ale pacienţilor în cadrul clinicii.

 

Ce înţelegem prin Hematologie?

Hematologia implică diagnosticul și tratamentul pacienților care au tulburări ale sângelui și măduvei osoase. Hematologia este o ramură extrem de importantă a medicinei, deoarece pot fi determinate diferite boli grave care pun viața pacienţilor în pericol, cum ar fi leucemia, limfomul sau mielomul care necesită chimioterapie.

Hematologii efectuează o gamă largă de teste de laborator pentru a produce și interpreta rezultatele, iar mai apoi pentru a stabili un plan de tratament.

 

Câteva dintre bolile tratate de medicii specializaţi în hematologie

Hematologii sunt medici care au o pregătire suplimentară în tulburările legate de sângele, măduva osoasă și sistemul limfatic. Iată câteva dintre bolile pe care specialiştii în hematologie de la Columna Medical Center le pot trata:

  • Anemia prin carenţă de fier și alte tipuri de anemie, cum ar fi anemia falciformă;
  • Policitemie sau producția în exces de celule roșii din sânge;
  • Mielofibroza (tip rar de cancer care afectează măduva osoasă);
  • Leucemia;
  • Tulburări la nivelul trombocitelor și sângerări necontrolate, cum ar fi hemofilia, purpura trombocitopenică imună și boala Von Willebrand;
  • Sindroamele mielodisplazice;
  • Hemoglobinopatii (defecțiuni ereditare ale moleculei de hemoglobină);
  • Mielom multiplu (a doua cea mai frecventă boală malignă a măduvei oaselor);
  • Limfoame maligne (tumori ale celulelor sangvine).

 

 
Specialiştii în hematologie de la Columna Medical Center sunt alături de tine pentru a-ţi oferi un diagnostic corect şi un plan de tratament potrivit. Pentru programări sună la 021-9612, iar pentru mai multe informaţii ne poţi trimite un mail la adresa office@cmed.ro.