Urologie

Urologie

Urologia este ramura medicinei şi implică studiul, diagnosticul și tratamentul bolilor tractului genito-urinar masculin. Urologia este practicată de secole și reprezintă un important domeniu al medicinei. Cu toate acestea, din diferite motive, urologia pare a fi una dintre cele mai puțin cunoscute specializări.

 

Ce trebuie să ştii despre urologie şi când ai nevoie de un control?

Specialistul în urologie este numit urolog şi se ocupă cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor aparatului genito-urinar masculin, implicând testiculele, vasul deferent, epididimul, veziculele seminale, prostata şi penisul.

Pentru un bărbat, un control anual de rutină la urologie este recomandat dacă are vârsta de peste 50 ani. Sub vârsta de 50 de ani, este recomandat un control (o dată pe an), în cazul în care cunoaşte cazuri de antecedente de patologie prostatică în familia sa sau dacă sunt observate diferite probleme.

 

De ce e important şi ce implică un control de urologie?

Un control urologic implică examinarea organelor genitale si a prostatei. Acest control este extrem de important să fie realizat la timp, deoarece afecţiunile aparatului genital pot evolua până în punctul în care poate avea de suferit fucţia reproductivă, ducând la incapacitatea de a avea copii.


Controlul urologic implică:

  • Întâlnirea cu medicul urolog şi o discuţie pentru a discuta dacă ai experimentat probleme; 
  • Realizarea unor analize tip screening la nivelul sângelui şi al urinei;
  • Realizarea unei ecografii urologice pentru a analiza fucţiile rinichilor, vezicii şi prostatei.

 

Programează o consultaţie pentru urologie la 021-9612 sau contactează-ne pe mail office@cmed.ro pentru mai multe informaţii.