După 10 ani, visul a devenit realitate la Columna Medical Center

 

 

 

Doar 2 săptămâni până la întâlnirea cu MINUNEA
După 2 luni, 2 liniuțe magice
2 fetițe la al șaptelea FIV
Happy Stories: Povești cu părinți fericiți!

Rolul nostru este să ajutăm acolo unde natura, sau conjunctura, nu au fost favorabile celor ce-și doresc să devină parinți.

Iată un caz ce ne demonstrează că nașterea unui copil sănătos, obținut din ovocite proprii este posibilă chiar și la vârste reproductive mai puțin favorabile. Pacienta ni s-a adresat la 41 de ani, având o rezervă ovariană redusă, mai ales din punct de vedere calitativ (din cauza vârstei biologice avansate a ovocitelor) și permeabilitate tubară absentă. Având în vedere că, în acest caz, timpul era o componenta esențială și limitativă, s-a instituit rapid un program de EmbryoBanking, constând într-o o serie de 3 stimulări ovariene non-convenționale (derulate în doar 6 săptămâni), în urma cărora au rezultat 14 ovocite mature, pe care s-a practicat FIV clasic (partenerul fiind normospermic).
În zilele 5 și 6 de cultură embrionară, s-au obținut în total 6 blastociști, dintre care 4 blastociști de calitate bună și medie, care au fost congelați.
S-a efectuat un prim embriotransfer pe ciclu natural, cu un blastocist cu morfologie bună (grad 4AA), finalizat cu un beta hCG negativ.
La al doilea embriotransfer, s-au transferat 2 blastociști (grad 4AA și 3BB), cu finalitate beta hCG pozitiv, sarcină unică și nașterea la termen a unui băiețel sănătos.

Atenție: La orice vârstă, ținta tratamentului de stimulare ovariană o reprezintă obținerea a 15-20 de ovocite, pentru a putea securiza șansele maxime de sarcină și naștere. La o vârstă reproductivă avansată (peste 35-37 de ani) această țintă este rareori atinsă în urma unei singure stimulări ovariene, dar devine posibilă prin stimulări ovariene repetate, seriate, cu capitalizarea unui număr optim de embrioni, din care, statistic, cel puțin unul să aibă potențialul de a se transforma în copilul dorit.

Iată ce ne povestește fericita mămică:

Maria Drăgulescu
L. T.
L. M.
A.
H.
C. T.
O. si A., Bucuresti, clienti FIV
A. si T.

Opinia ta contează!

Feedback

Ajutați-ne să îmbunătățim constant
serviciile clinicii noastre!

Completează formularul

Media

Galerie foto și video

Experiența pacientului la Columna înseamnă excelența
actului medical, desfășurată într-un mediu cât mai primitor și cald.

Vezi ultimele fotografii